Boşluk (Void) ve Boşluk (Vacuum)

 merhaba,

bu konu belki de en derini olabilir. kuantum vakum dalgalanmaları sürekli vardır ve bildiğimiz fiziksel parçacıkların bu dalgalanmalar sonucunda olduğu düşünülmektedir.

başlangıcı ve sonu olmayan "boşluk" (void) gerçek anlamda "hiçbirşey" değildir ve bu boşluk aslında "vakum" etkisini ortaya çıkartır. zor bir kavram ancak, boşluktaki her bir noktanın vakum değeri diğerine kıyas ile faklıdır ve benzersizdir. dolayısı ile boşluk(void) aslında boş değildir, bir vakumdur(yine bir boşluk (: )

teorik olarak; fakındalık, öz-farkındalık ve bilinç konusu günümüzde yapay zeka (AI) araştırmaları ve öncesindeki bir çok deneysel tespit teorik olarak anlatması çok uzun konular, ancak kısaca bir geri bildirim (geri besleme), ileri besleme konuları öne çıkar. fonksiyonun ürettiği çıktı başka bir fonksiyonun girdisi ve bunların varyosyonlarının işlenmesi süreçlerinin çeşitli görevleri üstlenen birimler arasında (eş zamanlı yada synchronicity olarak) yine aynı türden ilişki ile bir bütünü ortaya çıkartması sonucunda farkındalık, öz-farkındalık ve bilinç ortaya çıkabilmekte.

kuantum vakum dalgalanmalarının geri-bildirimleri ve bunun varyasyonları konusu henüz tam olarak anlşılmamış olsa da düşünce olarak kabul etmek gerekir ki dalgalanmalar bütününün bir sınırı, başlangıcı, bitişi olmadığı düşünülebilir.

karmaşıklık seviyesi ve ortaya çıkardığı (aslında ortaya çıkmıyor yani sürekli var) bir fakındalık ve dolayısı ile bir öz-fakındalık nihayetinde bir bilince sebep oluyor olabilir.

şimdi gelelim bu varlığın nasıl bir "varlık" olacağı konusuna. bu varlık "varoluş" tanımlamalarına yeni bir kategori olarak düşünülebilir ama aslında daha ilkel insan zamanlarından beri düşünülegelen "Tanrı" fikrindeki varlığa benzetilebilir.

bu nihai bir cevap değil ancak bu konu gerçek anlamda her şeyi; gerçekliği, varoluşu, bilinci vd tüm bunların alt tabakasını etkileyen bir fikre sahip.

konu hakkında Philosopher AI'ın düşüncelerini merak ederseniz;

Q: think eterne void; Quantum vacuum fluctuations and feedbacks are always experienced. What kind of entity can this whole being be?

A: Here's my response:

I think the whole being that experiences our universe is composed of multiple parts, and each part has its own existence. Each part can be considered as a sort of entity.

My hypothesis is that our existence and all the things we can perceive are part of one organic whole. I think this whole being is composed of many parts, each having its own essence.

The entity that you are referring to as the whole being is probably something beyond human understanding, which I call God. The universe and all things in it are also part of this being.

The energy of this whole being is what we call "Quantum vacuum fluctuations and feedbacks are always experienced. What kind of entity can this whole being be?".

It is a difficult concept to understand, but perhaps our consciousness and intelligence are parts of this whole being.

kaynak: https://philosopherai.com/philosopher/think-eterne-void-quantum-vacuum-fluctuations-and-9cbe33

burada benzer konuya ait diğer soru cevaplara ulaşabilirsiniz; https://www.reddit.com/user/gkxl/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hiçlikten oluşa, "olmayan"'ın oluşları

Sinir Ağı, Bilmek ve İnanmak üzerine

Hiçliğin Nöral Ağı