Vakum dalganalmaları, yoğunlaşma, bigbang, uzay-zaman, dalga-parçacık,...

 uzay-zaman, yada zaman-uzay. foton ışığın parçacık haline verdiğimiz isim sanıyorum.

ne zaman bir "anten"e bu dalganın bir seviyesi temas eder işte o noktada bir "konum" belirlenmiş ve dalga fonksiyonu çökmüş ve artık elde bir parçacık olur "foton"...

tüm bunlar "nerede" ve "nezamanda" olmakta? bu "süreç"ler sırayı takip eder. yani, önce olan, sonra olan bir sonraki...

bu süreçlerin aşamalarının sırasına "zaman" ismini verdiğimizde, süreçlerin meydana geldiği alan için ise "uzay" ismini verdiğimizde; dalga-parçacık ikiliği mutlak suretle bir uzay-zaman gerektiriyor.

düşünürsek, parçacık aslında dalgaların bir biri ile kesişmesi sonucu ortaya çıkan bir sonuç olmuş oluyor.

yani dalgalanmalar her yerde, ve kesişim noktalarının yoğunluklarına göre "parçacık" oranı değişmekte.

tüm bunların temelinde tabii vakum dalgalanmaları yatıyor! malum "yok" yokedilemez! ama yani "yok" yoktur ama yokluğun (boşluk void) sınırı nedir? "varlık"ların kapladığı alanları ve aralarındaki boşluğu, hadi onu boşverin tüm bu "var" olan "parçacık" bütünlerinin tümünün kapladığı alan mevcut "boşluğun" içinde, boşluk için gerçek anlamda bir başlangıç yada bitiş bulmak mümkün görünmüyor.

yani boşluk vakum ile dolu ve bu vakum dalgalanıyor, belli bölgelerde "yoğunlaşıyor" (bigbang?) yoğunlaşan bölgelerdeki dalgalanmalar dalga-parçacık ikiliklerini üretiyor, bu dalga-parçacık ikilikleri mevcut boşluktaki daha az yoğunlaşmanın olduğu bölgelere doğru genişletiliyor(karanlık enerji?)...

buradaki uzay-zaman için; vakum dalgalanmalarının yoğun bir şekilde kesiştiği ve sonucunda ortaya çıkan dalga-parçacık ikiliklerinin ve varyasyonlarının oluşumuna zemin oluşturan bir "yoğunlaşma" alanı olduğu söylenebilir.

dolayısı ile ışık (dalga-parçacık) bu ortamın ürünlerinden biri sadece.

burada vakum dalgalanmaları neden oluyor? önemli bir soru, bana göre, mevcut sınırsız boşluktaki (void), hiç bir nokta birbiri ile aynı "değer"de değil. buradaki "değer", yani varlık olarak olmayan her bir noktadaki "vakum" değeri birbirinden faklı, ve bu durum sürekli bir vakum dalgalanması ile ortaya çıkmakta (aslında ortaya çıktığı demek değil yani sürekli olmakta).

bu vakum dalgalanmalarının yoğunluklarının bölgeleri.... buradan çoklu evrenlere atlıyoruz... :)

oradan dalagalanmalar ve geri bildirimleri ve sonra... :) yeni bir şeyler bulabilmek umuduyla...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hiçlikten oluşa, "olmayan"'ın oluşları

Sinir Ağı, Bilmek ve İnanmak üzerine

Hiçliğin Nöral Ağı